TØR DU? – se på din egen andel…

billede af indre barn
Vedvarende parforholdskonflikter og en måske efterfølgende skilsmisse er for mange den største livskrise, de gennemlever i deres liv. Kommer man godt igennem krisen, med en forståelse af, at man ikke selv eller ens partner er forkert, så er man nået langt. Langt de fleste skilsmisse skyldes, at man som par bevæger sig følelsesmæssigt længere og længere væk fra hinanden i en negativ relationel dans og ikke får søgt hjælp i tide. Man peger på den anden som årsag til ens mistrivsel. Den ene skælder ud, den anden trækker sig måske. Eller man skælder begge ud, eller resignerer begge. Man er fanget i et “blame game”. Begge ulykkelige og ensomme.  Valget om skilsmissen er ofte et håb om, at den negative og opslidende relationelle dans vil holde op, men den fortsætter desværre i alt for mange tilfælde i en højere potens efter skilsmissen, særligt når der er børn involveret.
Når man peger på den anden som årsag til problemet, er der altid tre fingre, der peger på én selv. Hvad bibringer du til den negative relationelle dans? Tør du undersøge den alene eller sammen med din medforældre? Læs mere om skilsmisserådgivning her:

…..
“Enten vinder jeg eller også lærer jeg”. Dette citat af Dalai Lama fortæller en sandhed om de fleste udviklingsprocesser. På mange måder lærer vi mest, når vi oplever udfordringer og kriser. I en vis forstand kommer reel personlig vækst og indsigt gennem en smertefuld proces.  Udvikling kan sammenlignes med en fødsel. Man genfødes til en ny version af sig selv med større selvforståelse og indsigt. I krisen lærer vi om vores egen menneskelighed og får mulighed for at besøge de steder i vores psyke, som vi normalt dækker til. Hvis vi er åbne og tør være med vores sårbarhed i et trygt rum, så giver det os mulighed for at lære os selv bedre at kende og komme ud på den anden side med større menneskelig indsigt.
Læs mere her
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *