Find dine ressourcer

Crisi-tunity.png (530×266)
Det kinesisk tegn for krise, består af to tegn. Tegnet for “fare” og tegnet for “mulighed”.
Når vi er i en personlig krise, kan vi opleve, at vores identitet er i fare. Vi kan opleve, at vores fundament er i fare. Det kan være, vi er blevet fyret, er blevet skilt, eller at vi har mistet en, vi holder af.  Alt sammen noget, der presser vores nervesystem. Vi kan bliver oversvømmet af følelser af håbløshed, afmagt, sorg og vrede. Og hvordan kommer vi egentlig videre.
Når vi tænker tilbage på gamle krise, vi har gennemlevet, så har det næsten altid betydet, at vi har lært noget. Vi er blevet klogere. Vi oplever måske, at vi på bagkant kom igennem en fase, der var rigtig krævende, men den betød, at vi tilegnede os viden eller ressourcer, der var nødvendige for de opgaver, der lå foran os.
Den livsvisdom, der ligger i det kinesiske tegn for krise, giver os et håb for, at når vi er fanget i desillusion og mørke, får et håb for, at krisens andet aspekt viser sig. Muligheden for forandring og indsigt.
En terapeutisk forløb rummer næsten altid begge disse aspekter. En oplevelse af i en eller anden forstand at være i fare – en nærmest fysisk uro – og et anden aspekt – den forandring, der opstår, når vi går ind i en undersøgelse, af hvad krisen betyder for os. På den måde opstår den vitalitet, indsigt og adgangen til flere ressourcer.